info@wrapandgo.nl | 070 368 10 97 | Send us a WhatsApp message!

Protecting your car from stone chips and scratches? Here's how to do it!

Protecting your car from stone chips and scratches? Here's how to do it!

Voor een ieder die zijn auto goed wilt beschermen tegen schade hebben wij dé ideale oplossing, zelfhelende anti-steenslagfolie ook wel PPF folie genoemd. Stel je voor, je bent heerlijk aan het toeren op een zonnige dag door de prachtige Nederlandse weilanden en komt op een vervelend stukje weg met losse steentjes. Uiteraard ga je vanzelf dan wat zachter rijden, maar nog steeds kunnen er steentjes rond vliegen. Of wat dacht je van de rond vliegende steentjes van de voorligger? Op welke manier dan ook kun je schade aan je auto zoals krasjes nooit helemaal voorkomen als je de weg op gaat. We weten allemaal hoeveel pijn het in ons hart doet als we een nieuw krasje op ons bloedmooie auto zien. Maar vertel eens… Hoe mooi zou het zijn als we onze auto’s konden beschermen zonder dat de bescherming überhaupt zichtbaar is?

Anti-steenslagfolie (PPF)

Aanschouw de zelfhelende… jawel je leest het goed… de zelfhelende anti-steenslag folie van CovrGard. Het is een 150 micron dikke glasheldere polyurethaanfolie die niet zichtbaar is op autolak. Zoals we al eerdere vermelden, je auto beschermen zonder dat de bescherming zichtbaar is. De CovrGard maakt het mogelijk. De anti-steenslag folie is super elastisch en ondoordringbaar. Harde voorwerpen zoals bijvoorbeeld steentjes zijn dan ook geen probleem voor de folie. Op het moment dat er schade ontstaat op de auto, trekt de folie door de warmte van de zon of föhn zich vanzelf weer helemaal strak. Pak gerust een kopje koffie erbij en zie hoe de folie zich transformeert en uit zichzelf weer strak trekt. Tevens is de folie na jaren gebruik, gemakkelijk te verwijderen zonder dat die schade aanbrengt aan de lak.

Alle voordelen op een rij

Nu je bekend bent geworden met het fenomeen wil je natuurlijk alle voordelen op een rijtje hebben. Wij benoemen ze allemaal:

  • 10 jaar garantie
  • Glad en glanzend
  • Vrijwel onzichtbaar
  • Geeft koplampen een ‘smoke’ look
  • Zelfhelend, krassen verdwijnen vanzelf
  • Bestand tegen chemische vloeistoffen
  • Ook verkrijgbaar met een matte afwerking
  • Verwijderbaar zonder enige schade achter te laten
  • UV-straling bestendig, tegen verkleuring en barsten
  • Beschermt lak tegen: steenslag, stoten, krassen, vogelpoep, bladluizenmelk, vuil etc.

Heel leuk allemaal, maar is het een dure grap?

De kosten voor het plaatsen van anti-steenslagfolie van CovrGard, kunnen uiteen lopen. Dit heeft natuurlijk te maken met het type auto. Elke auto heeft een ander formaat en vorm en kost daardoor meer of minder tijd voor de specialist om de folie aan te brengen. Daarnaast ligt het er ook aan welk gedeelte van de auto je wilt beschermen. Je kunt uit gaan van 3 verschillende soorten behandelingen:

Bikini cut: Hier wordt de voorbumper en de spiegels beschermd. De motorkap en de zijschermen worden voor de helft beschermd. (Voordeligste optie)

Full front: Hier wordt de volledige voorkant beschermd met anti-steenslagfolie. De voorkant van je auto is dan volledig beschermd. (Meest gekozen optie)

Full car: De naam zegt het al, de volledige auto wordt beschermd en geen enkele gedeelte wordt overgeslagen. (Meest veilige optie)

Al met al is het dus lastig om precies aan te geven van wat het zal kosten. Om toch een beetje een indicatie te kunnen geven, hebben wij het volgende voorbeeld: Tesla, full front behandeling; €1295,-. De prijs is dan inclusief materiaal, montage door een specialist en btw. Een dure grap is het dus zeker niet als je er van uit gaat dat je auto dan altijd beschermd is tegen krassen. Zo ben je nooit meer geld kwijt aan reparatie. Anti-steenslagfolie plaatsen is een vak op zich. Over precisie werk kun je wel spreken, dus het wordt altijd aangeraden om de folie door een specialist aan te laten brengen. Wil je meer weten over dit onderwerp? Vraag het aan één van onze specialisten!

en_GBEnglish
Scroll to Top