Hoe wordt de prijs van een auto wrap bepaald?

Auto wrap kosten uitgelegd

Auto wrappen is een steeds populairder wordende optie voor autobezitters die hun voertuig willen beschermen en personaliseren. Maar een vraag die we vaak krijgen is: waarom kost een auto wrap wat het kost? In deze uitgebreide blog leggen we de verschillende factoren uit die de prijs van een auto wrap beïnvloeden, zodat je een goed beeld krijgt van waar je voor betaalt.

1. Materiaalkosten

De kosten van de gebruikte materialen zijn een belangrijke factor in de totale prijs van een auto wrap. Er zijn verschillende soorten vinylfolie beschikbaar, elk met zijn eigen prijskaartje. Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kan verwachten:

  • Standaard Folies: Deze omvatten matte, glanzende en satijnen afwerkingen. Deze folies zijn meestal het meestal inbegrepen.

  • Speciale Folies: Dit omvat folies met speciale afwerkingen zoals brushed metal, carbon fiber, colorflow folies en chrome folies. Deze zijn duurder vanwege hun unieke eigenschappen en het materiaalgebruik.

  • Merken: Topmerken zoals 3M, Avery Dennison, KPMF, APA en Teckwrap hebben elk hun eigen prijsstructuren. Het gebruik van hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken garandeert een betere duurzaamheid en esthetiek.

  • Verwerkingsverschillen: Het merk folie kan ook een verschil maken in de manier van verwerken. Folies van merken zoals Oracal en Teckwrap hebben een hogere kleefkracht en vereisen meer precisie en inspanning bij het aanbrengen, en vaak moet je deze zelfs met twee personen aanbrengen. Dit heeft invloed op de arbeidskosten en de uiteindelijke prijs van de wrap.

  • Chrome folies: Chrome folies zijn lastig te hanteren omdat ze gevoelig zijn voor verkleuring wanneer ze te veel uitgerekt worden. Dit komt doordat de folie metaaldeeltjes bevat die de specifieke kleur geven. Deze deeltjes maken de folie stijf waardoor het rekken niet alleen moeilijk is, maar ook snel kan leiden tot een verlies van de glanzende afwerking. Deze folie moet je ten alle tijden met 2 personen plakken.

2. Kleur en basis van de auto

De oorspronkelijke kleur en staat van uw auto spelen een grote rol in de kosten van een wrap. Donkere kleuren zoals zwart zijn gemakkelijker te wrappen dan lichte kleuren zoals wit, zilver, rood of geel. Als je auto een lichte kleur is en je wil hem een donkerdere kleur wrappen, zal de originele kleur nog steeds zichtbaar zijn in de naden en kieren zoals bij de deuren. Daarom hebben we extra tijd nodig om meer naar binnen te wrappen zodat vanaf de buitenkant de originele lak kleur niet meer te zien is.

3. Voorbereiding en demontage

Voordat we met het wrappen beginnen, moet de auto grondig worden schoongemaakt en gedemonteerd. Dit betekent het verwijderen van onderdelen zoals deurgrepen, spiegels en emblemen om ervoor te zorgen dat de wrap naadloos kan worden aangebracht. Deze voorbereidingstijd draagt bij aan de totale kosten omdat het arbeidsintensief is en precisie vereist. Ook hier komt weer bij kijken, dat bij een witte auto zo goed als altijd de bumpers er ook af gaan en dit bij een zwarte bijvoorbeeld weer niet altijd hoeft, wat uiteindelijk ook weer scheelt in de kosten.

4. Complexiteit van het voertuig

Niet alle voertuigen zijn hetzelfde als het gaat om wrappen. De complexiteit van de carrosserie, het aantal deuren en de aanwezigheid van speciale onderdelen zoals spoilers en diffusors kunnen de prijs beïnvloeden. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Aantal Deuren: Een vierdeursauto zal meer kosten dan een tweedeursauto vanwege de extra tijd die nodig is om de extra deuren en handgrepen te wrappen.

  • Losse Delen: Audi’s hebben bijvoorbeeld allemaal losse delen op de deuren en bij de wielkasten, wat extra tijd en precisie vereist om goed te wrappen.

  • Bumpers: Ingewikkelde bumpers zoals op BMWs kosten meer tijd in vergelijking met een bumper van een Tesla.

  • Spiegels: Een hele gespoten spiegel met of zonder gespoten voet kost meer tijd om te wrappen. Ook spiegels die midden op een deur zitten gemonteerd in plaats van boven de deur, vereisen meer werk.

  • Speciale Onderdelen: Onderdelen zoals spoilers, diffusors en complexe lichtunits kunnen de tijd en kosten van het wrappen verhogen.

5. Arbeidskosten

Een van de grootste kostenposten is de arbeid. Het wrappen van een auto is een vakmanschap dat jaren van training en ervaring vereist. Onze wrappers zijn getraind om de folie nauwkeurig aan te brengen, zonder luchtbellen of plooien, en om complexe onderdelen en hoeken perfect af te werken. Dit proces kan vele uren duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de auto.

6. Kwaliteitscontrole en afwerking

Na het aanbrengen van de wrap wordt de auto grondig geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat alles perfect is. Eventuele luchtbellen of imperfecties worden gecorrigeerd en de randen worden zorgvuldig afgewerkt om ervoor te zorgen dat de wrap lang meegaat en er geweldig uitziet. Deze kwaliteitscontrole is essentieel voor een duurzaam resultaat en voegt dus toe aan de kosten.

7. Onderhoud en garantie

Een wrap vereist ook regelmatig onderhoud om in topconditie te blijven. Dit betekent dat je je auto minstens één keer per twee weken moet wassen en voorzichtig moet zijn met hogedrukreinigers, altijd een afstand bewaren van minimaal 50cm. We bieden garanties op zowel de folie (afhankelijk van de fabrikant) als de montage (3 jaar op auto’s jonger dan 3 jaar, 1 jaar op oudere auto’s) om ervoor te zorgen dat je investering wordt beschermd. Daarnaast doen we altijd twee garantiecontroles: één na twee weken en één na zes maanden. Dit zorgt ervoor dat eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen, wat ook tijd en middelen kost.

8. Extra opties en personalisaties

Sommige klanten kiezen voor extra opties zoals het wrappen van de binnenkant van de deuren, het toevoegen van speciale grafische elementen of het combineren van de wrap met een keramische coating. Keramische coating beschermt de folie verder en brengt extra kosten met zich mee. Deze extra’s verhogen de totale kosten, maar bieden extra bescherming en personalisatie.

Ook aftermarket gemonteerde spoilers, diffusers, splitters kunnen de uiteindelijke prijs verhogen.

9. Faciliteiten en werkplaats

De omgeving waarin je auto wordt gewrapt, speelt ook een rol in de prijs. Onze moderne, schone en goed uitgeruste werkplaats zorgt voor een optimale werkomgeving, wat bijdraagt aan de kwaliteit van het eindresultaat. Dit is anders dan bij iemand die in een oude garage werkt, waar de omstandigheden mogelijk niet ideaal zijn voor het aanbrengen van een hoogwaardige wrap. De investering in onze faciliteiten draagt bij aan de kosten, maar zorgt ervoor dat je auto in de best mogelijke omstandigheden wordt behandeld.

Wrapping it up...

Als je overweegt je auto te laten wrappen en meer wilt weten over de specifieke kosten en mogelijkheden voor je voertuig, nodig ik je van harte uit om contact met ons op te nemen. Ons team van ervaren professionals staat klaar om al je vragen te beantwoorden en een gedetailleerde offerte te bieden die is aangepast aan je specifieke wensen en de specificaties van je auto. Bij ons kun je rekenen op transparantie en vakmanschap, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. We kijken ernaar uit om van je auto een opvallend kunstwerk te maken!

Meer info over auto wrappen vind je hier.

nl_NL