Tesla.Model.S.3M.Satin.Dark.Grey.Lampen.Getint.Medium.Smoke15

LAMPEN TINTEN

KOPLAMPEN EN ACHTERLICHTEN TINTEN

Je kunt de auto eenvoudig extra stijl of een stoerdere look geven door je lampen te tinten met onze speciale lamp tint folies. De tint folies zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar o.a transparant (voor bescherming tegen steenslag) light smoke, medium smoke, dark smoke, geel, rood, oranje, paars, groen, roze en blauw.

Je kan de koplampen bijvoorbeeld ook voorzien van een echte beschermfolie ook wel PPF genoemd. Deze folie wordt veelal gebruikt voor nieuwe auto’s om de lak te beschermen. De folie voorkomt steenslag in de koplampen zodat de auto langer in nieuwstaat blijft en wat resulteert in een hoger restwaarde.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN LAMPEN TINTEN?

Enkele eigenschappen en voordelen van het lampen tinten / blinderen:

 • Eenvoudig te vervangen in geval van schade
 • Gaat niet krakeleren door blootstelling aan UV
 • Gemakkelijk schoon te houden en wasstraat bestendig
 • De koplampen folie verandert niet van kleur en is UV-bestendig
 • De koplampen folie geeft een luxere, stoerdere uitstaling aan je auto.
 • De koplamp folie beschermt de verlichting tegen steenslag en gebruikskrassen Hierdoor behoudt de auto langer haar waarde, omdat het glas intact blijft

WAT KOST LAMPEN TINTEN?

De prijs van het lampen tinten is afhankelijk van de complexiteit van de lampen. Zo zijn Tesla lampen redelijk makkelijk om te tinten maar die van een BMW M4 weer een stuk lastiger omdat de lampen onder de bumper doorlopen. Zo zijn achterlichten van een Tesla weer juist lastiger omdat hier weer veel hoeken in zitten en bijvoorbeeld achterlichten van een Mercedes CLA weer makkelijker omdat deze rechttoe rechtaan zijn.  Onderstaande prijzen geven je een goeie indicatie van wat de kosten ongeveer zijn.

Kosten lampen tinten per set van 2 lampen in een standaard tint folie:

 • Koplampen set tinten vanaf €95,-
 • Achterlichten set tinten vanaf €125,-
 • Mistlampen set tinten vanaf €45,-

Kosten lampen voorzien van een beschermende PPF bescherm folie (transparant of getint)

 • Koplampen vanaf €150,-
 • Mistlampen set tinten vanaf €75,-

IS LAMPEN TINTEN LEGAAL?

Het tinten van autolampen met folie is een onderwerp dat vaak voor verwarring zorgt wat betreft de legaliteit ervan. Traditioneel is de aanname dat zowel koplampen als achterlichten niet met folie bedekt mogen worden vanwege verkeersveiligheidsredenen. De lichtopbrengst zou namelijk verminderen, wat de veiligheid op de weg kan beïnvloeden. Volgens feitcode N550 kan het aanbrengen van dergelijke modificaties resulteren in een boete, aangezien het de gestelde eisen voor verlichtingsarmaturen of retroreflectoren schendt.

Echter, recentelijk zijn er gevallen waarin de rechtmatigheid van een boete voor het gebruik van koplampfolie in twijfel is getrokken. Een bestuurder van een BMW M4, die koplampfolie had aangebracht en een boete kreeg op basis van feitcode N550, vocht deze aan met hulp van de specialisten van boete.nu. Hun argument was dat de gebruikte folie de lichtopbrengst niet beïnvloedde en dus niet als beeldverstorend kon worden beschouwd.

De kantonrechter, die de zaak beoordeelde, was het eens met deze interpretatie. Er was geen bewijs dat het lichtbeeld veranderd was of dat de functie van de koplampen nadelig beïnvloed was. Daarom werd de uitgeschreven boete vernietigd.

Dit geval benadrukt dat het bij de wetgeving vaak om de interpretatie van de wet gaat, in plaats van de letterlijke tekst. Hoewel de APK-keurmeester het gebruik van folie op koplampen of achterlichten kan afkeuren vanwege veiligheidsnormen, betekent een boete niet altijd dat deze terecht is. Het is belangrijk om te onthouden dat eventuele modificaties aan je auto, waaronder het tinten van lampen, de verkeersveiligheid niet mogen verminderen en moeten voldoen aan de gestelde eisen. In gevallen waar twijfel bestaat over de legaliteit, kan het raadzaam zijn om juridisch advies in te winnen.

VEELGESTELDE VRAGEN LAMPEN TINTEN

Het tinten van autolampen met folie roept vragen op over legaliteit en veiligheid. Volgens feitcode N550 riskeren bestuurders een boete voor vermindering van lichtopbrengst. Een rechtszaak toonde echter aan dat niet alle folies de prestaties beïnvloeden, waardoor sommige boetes onterecht zijn. Tijdens een APK-keuring kan het gebruik van folie worden afgekeurd, benadrukkend dat aanpassingen aan verlichting de veiligheid en wettelijke normen niet mogen schaden.

Er zijn 3 verschillende tinten koplamp folie beschikbaar. Light, Medium en Dark.

We hebben ook diverse PPF film koplamp folies. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden,

We geven levenslange garantie op het los laten van de folie. Op de folie zelf zit de standaard fabrieksgarantie van 1 jaar.

Dit is zo goed als uitgesloten. De de jarenlange ervaring kunnen wij zeggen we nooit in de lak snijden als dit al nodig zou zijn. Als het snijden op de auto nodig is dan gebruiken we daar een speciale snijtape voor. Knifeless Tape genaamd. De tape plaatsen we onder de folie en in deze tape zit een snijdraad die we zo door de folie heen trekken waardoor we een hele strakke snijlijn hebben.

Nee er zit geen verschil tussen de verschillende tinten koplamp folie. Er is wel verschil in prijs tussen de standaard koplamp folie en de PPF koplamp folie.

In principe niet. Er mag namelijk niet op de koplampen worden aangebracht. Ook geen lichte tint. Maar van horen zeggen ziet de APK keurmeester dit meestal over het hoofd. Zeker als het er OEM uit ziet.

nl_NLDutch