KERAMISCHE COATING
GTECHNIQ

WAT IS EEN KERAMISCHE COATING?

Een keramische coating, ook wel bekend als een nano-coating of keramische autoverzegeling, is een zeer duurzame en beschermende laag die wordt aangebracht op het oppervlak van verschillende materialen, zoals autolak, glas, metaal of kunststof. Het doel van een keramische coating is om het oppervlak te beschermen tegen schade, verontreinigingen, oxidatie en andere vormen van slijtage, terwijl het ook een verbeterde visuele uitstraling en glans biedt. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van keramische coatings:

 1. Duurzaamheid: Keramische coatings zijn extreem duurzaam en kunnen lang meegaan, vaak jarenlang, zonder de noodzaak van regelmatige herapplicatie.

 2. Bescherming tegen krassen en swirls: Ze bieden een hoge mate van bescherming tegen krassen, wervelingen en oppervlaktebeschadigingen die kunnen worden veroorzaakt door vuil, stenen, vogelpoep, enzovoort.

 3. Weerbestendigheid: Keramische coatings zijn bestand tegen de schadelijke effecten van UV-straling, zure regen, vogeluitwerpselen, en andere weersomstandigheden.

 4. Hydrofobe eigenschappen: Ze creëren een waterafstotende laag op het oppervlak, waardoor waterdruppels gemakkelijk van het oppervlak afrollen. Dit helpt bij het voorkomen van watervlekken en maakt het wassen van het voertuig eenvoudiger.

 5. Chemische bestendigheid: Ze zijn bestand tegen chemische stoffen zoals zuren en oplosmiddelen, waardoor het oppervlak wordt beschermd tegen vlekken en beschadigingen.

 6. Verbeterde glans: Keramische coatings geven het oppervlak een diepere, rijkere glans en een spiegelachtige afwerking.

 7. Makkelijker schoon te maken: Dankzij hun hydrofobe eigenschappen hechten vuil en vuil minder snel aan het oppervlak, wat resulteert in minder frequent en eenvoudiger schoonmaken.

MOET MIJN AUTO EERST GEPOLIJST WORDEN?

Ja, het is altijd nodig om je auto te polijsten voordat je een keramische coating aanbrengt. Polijsten is een essentiële stap in het voorbereidingsproces om ervoor te zorgen dat de coating optimaal presteert. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom polijsten onmisbaar is:

 1. Zorgt voor een vlekkeloze basis: Polijsten verwijdert alle oppervlakkige onvolkomenheden zoals krasjes, swirls en oxidatie. Dit zorgt voor een gladde en schone basis, wat cruciaal is voor de hechting van de keramische coating.

 2. Verbetert de glans: Door je auto te polijsten, herstel je de originele glans van de lak. Een keramische coating verzegelt deze glans, waardoor je auto langer een nieuw en glanzend uiterlijk behoudt.

 3. Verlengt de levensduur van de coating: Een glad en goed voorbereid oppervlak zorgt ervoor dat de keramische coating efficiënter en gelijkmatiger kan hechten. Dit draagt bij aan een langere levensduur van de coating en biedt je auto een duurzamere bescherming.

 4. Voorkomt het insluiten van defecten: Zonder voorafgaand polijsten loop je het risico om bestaande lakdefecten permanent onder de coating te verzegelen. Dit kan later moeilijk, zo niet onmogelijk, te corrigeren zijn zonder de coating te beschadigen.

Ongeacht de huidige staat van je auto, zorgt polijsten ervoor dat de keramische coating op zijn best presteert. Het biedt niet alleen een esthetische verbetering door een glanzende afwerking maar garandeert ook dat de beschermende eigenschappen van de coating zo effectief mogelijk zijn.

WAT KOST EEN KERAMISCHE COATING?

Bij Wrap&Go zijn we trots op onze expertise in het aanbrengen van Gtechniq keramische coatings. Deze hoogwaardige coatings zijn ontwikkeld om aan een breed scala aan behoeften van onze klanten te voldoen, en we bieden ze aan met de belofte van uitstekende kwaliteit en waarde. Hier is een overzicht van onze beschikbare keramische coatingpakketten, inclusief de startprijzen:

Gtechniq Crystal Serum Light Keramische Coating

 • Vanaf €699,-

  Dit instappakket biedt robuuste bescherming tegen UV-stralen, chemische stoffen en lichte krassen. Het omvat een 1-staps polijstbehandeling, perfect voor voertuigen die een subtiele opfrisbeurt nodig hebben.

Gtechniq Crystal Serum Light met EXO V5 Hydrofobic Layer Keramische Coating

 • Vanaf €999,-

  Dit pakket combineert de solide bescherming van Crystal Serum Light met de indrukwekkende waterafstotende voordelen van EXO V5, inclusief een 1-staps polijstbehandeling voor een glanzende afwerking.

Gtechniq Crystal Serum Ultra Keramische Coating

 • Vanaf €1399,-

  Ons premium pakket is bestemd voor diegenen die ongeëvenaarde bescherming voor hun auto wensen, weerstaand zelfs de meest extreme omgevingsfactoren. Een 1-staps polijstbehandeling is inbegrepen.

Gtechniq Crystal Serum Ultra met EXO V5 Hydrofobic Layer Keramische Coating

 • Vanaf €1699,-

  Voor de ultieme luxe en bescherming biedt dit pakket de topprestaties van Crystal Serum Ultra gecombineerd met de EXO V5 voor superieure waterafstoting. Ook inbegrepen is een 1-staps polijstbehandeling, die zorgt voor een vlekkeloze uitstraling.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN KERAMISCHE COATING EN GLAS COATING?

Het begrijpen van het verschil tussen glascoatings en keramische coatings kan verwarrend zijn, vooral omdat de termen in de wereld van autodetailing vaak door elkaar gebruikt worden. Desondanks bestaan er significante verschillen tussen beide opties. Hier volgt een uiteenzetting van de belangrijkste verschillen:

Samenstelling:

 • Keramische Coatings: Deze coatings leunen op de kracht van keramische nanotechnologie en omvatten ingrediënten zoals siliciumdioxide (SiO2). Ze kunnen ook andere chemische elementen bevatten die de duurzaamheid en het beschermingsniveau verhogen, vaak resulterend in een dikkere consistentie.
 • Glascoatings: Glascoatings zijn primair gebaseerd op siliciumdioxide en creëren een glasachtige beschermingslaag op het oppervlak van de auto. Deze coatings hebben doorgaans een vloeibare consistentie.

Duurzaamheid en Levensduur:

 • Keramische Coatings: Staan bekend om hun uitzonderlijke duurzaamheid. Afhankelijk van de kwaliteit en wijze van aanbrengen kunnen ze meerdere jaren meegaan zonder dat herapplicatie nodig is.
 • Glascoatings: Deze coatings bieden bescherming die varieert van enkele maanden tot enkele jaren, beïnvloed door de kwaliteit van de coating en het onderhoudsregime.

Bescherming:

 • Keramische Coatings: Bieden uitgebreide bescherming tegen milieu-invloeden zoals UV-straling, zure regen, vogeluitwerpselen, en teer. Ze beschikken over zelfherstellende eigenschappen en een hogere weerstand tegen krassen dan glascoatings.
 • Glascoatings: Deze coatings bieden krachtige bescherming tegen watervlekken, vuil, UV-straling en lichte krasjes. Ze verlenen het oppervlak van het voertuig een indrukwekkende glans en waterafstotendheid.

Toepassing:

 • Keramische Coatings: De toepassing hiervan vereist een grondige voorbereiding van het voertuig, inclusief dieptereiniging en polijsten, voordat de coating wordt aangebracht.
 • Glascoatings: Zijn over het algemeen eenvoudiger aan te brengen dan keramische coatings en vragen minder voorbereidingstijd.

Kosten:

 • Keramische Coatings: Doorgaans duurder vanwege de geavanceerde technologie en langere levensduur.
 • Glascoatings: Zijn over het algemeen voordeliger in zowel aanschaf als applicatie.

Bij het kiezen tussen een glas- of keramische coating is het belangrijk om je prioriteiten en verwachtingen in overweging te nemen. Beide opties variëren in prestaties en kosten, afhankelijk van het specifieke merk en product, evenals de professionaliteit van de applicatie.

HOE LANG DUURT HET PROCES?

Het aanbrengen van een keramische coating op je auto is een proces dat tijd en aandacht vereist om ervoor te zorgen dat het eindresultaat optimaal is. De exacte tijd die nodig is om een keramische coating aan te brengen, hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal polijststappen vooraf en of er extra behandelingen nodig zijn, zoals het verwijderen van krassen. Hier is een algemene richtlijn voor wat je kunt verwachten:

 • 1-Staps Polijsten en Coating: Voor een standaardbehandeling, waarbij een lichte polijstbeurt wordt gevolgd door het aanbrengen van de keramische coating, kun je rekenen op ongeveer 2 dagen. Dit zorgt ervoor dat er genoeg tijd is voor zowel de voorbereiding van het oppervlak als voor het zorgvuldig aanbrengen en uitharden van de coating.

 • 2-Staps Polijsten en Coating: Als je auto een diepgaandere voorbereiding vereist, waarbij twee polijststappen nodig zijn om de lak te optimaliseren voor de coating, dan moet je uitgaan van 3 tot 4 dagen. Deze extra tijd is nodig om ervoor te zorgen dat alle imperfecties grondig worden aangepakt voordat de coating wordt aangebracht.

 • Krassen Verwijderen en Andere Extra’s: Voor voertuigen die meer intensieve zorg nodig hebben, zoals het verwijderen van diepe krassen of andere gespecialiseerde behandelingen, kan het proces nog langer duren. In deze gevallen is het belangrijk om te begrijpen dat de extra tijd essentieel is om de hoogst mogelijke kwaliteit van afwerking te garanderen.

Het is belangrijk om geduld te hebben tijdens dit proces. Een keramische coating biedt langdurige bescherming en glans voor je auto, waardoor het de investering in tijd meer dan waard is. Zorgvuldige voorbereiding en applicatie zijn cruciaal voor het behalen van de beste resultaten en het maximaliseren van de levensduur van de coating.

STEENSLAGBESCHERMING (PPF) EN COATING, DE PERFECTE COMBI

Steenslagbescherming (Paint Protection Film, PPF) en keramische coating vormen samen de ultieme combinatie voor het behoud van je autolak. Deze gelaagde aanpak biedt een ongeëvenaarde bescherming tegen vrijwel alle externe bedreigingen, van de kleinste krasjes tot de meest hardnekkige vervuiling.

Steenslagbescherming (PPF)

PPF is een doorzichtige, zelfherstellende folie die direct op de lak van je auto wordt aangebracht. Het dient als een fysieke barrière die je lak beschermt tegen steenslag, krassen, vogelpoep, boomhars, en andere vormen van alledaagse slijtage. Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van PPF is het vermogen om kleine krasjes en swirls in de zon te ‘genezen’, waardoor je auto er constant als nieuw blijft uitzien.

Keramische Coating

Waar PPF een fysieke bescherming biedt, voegt een keramische coating daar een chemische beschermingslaag aan toe. Deze vloeibare polymeren vormen een keiharde laag over je lak (en je PPF) die waterafstotend werkt en vuil en gruis afstoot. Het resultaat? Een glanzende finish die makkelijker schoon te houden is en bestand is tegen chemische vervuiling, UV-stralen, en extreme weersomstandigheden.

De Perfecte Combinatie

Door PPF en keramische coating te combineren, geniet je auto van de meest complete bescherming:

 • Dubbele Barrière: PPF beschermt tegen fysieke schade, terwijl de keramische coating een extra laag tegen chemische schade en vervuiling biedt.
 • Langer Schoon: De hydrofobische eigenschappen van de keramische coating maken je auto makkelijker te wassen en houden hem langer schoon.
 • Verbeterde Glans: De combinatie van PPF en keramische coating zorgt voor een diepe, rijke glans die de esthetiek van je voertuig naar een hoger niveau tilt.
 • Langdurige Bescherming: Beide producten hebben een lange levensduur, waardoor je minder vaak onderhoud hoeft te plegen en je lak langer als nieuw blijft.
nl_NL