HYDRODIPPEN

WAT IS HYDRODIPPEN?

Hydrodippen (ook wel bekend als hydro dompelen, water printing of water dippen) is een uniek proces waarmee u afbeeldingen kunt aanbrengen op bijna elk 3D object. Het hydrodippen proces wordt al jaren gebruikt in onder andere de auto-industrie. Objecten zoals auto interieur lijsten, airsoft wapens, helmen, controllers, scooter / motor kappen en zelfs sneakers worden versierd met hydrofilms. Er zijn veel verschillende materialen waar de film op kan worden toegepast zoals plastiek, metaal, en hout. Hydrodippen kan dus vrijwel bijna op alle soorten materiaal.

Bijna alles kunnen we hydro dippen zolang er maar geen electronica in zit omdat het object wat we gaan dippen helemaal onder water gaat. Als je de electronica uit bijvoorbeeld een controller haalt dan heb je alleen de behuizing over en die kan natuurlijk wel gewoon onder water. Dus zolang het object tegen water kan kunnen wij het hydrodippen.

WAT KOST HYDRODIPPEN?

Hydrodippen is een kosteneffectieve manier om je voertuig of object een persoonlijk en professioneel uiterlijk te geven zonder de hoge kosten van traditionele custom paint jobs. Hieronder vind je een prijsindicatie voor verschillende onderdelen die vaak worden gehydrodipped:

 • Motorafdekking: vanaf €225,-
 • Spiegelkappen: vanaf €150,-
 • Motor tank: vanaf €295,-
 • Interieur delen: vanaf €100,-
 • 4 Remklauwen: vanaf 300,-  

HOE LANG DUURT HYDRODIPPEN?

Het hydrodipproces varieert in duur afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het object, de voorbereidingswerkzaamheden die nodig zijn, en de specifieke afwerkingsvereisten. Hier is een gedetailleerde uiteenzetting van de tijd die elk onderdeel van het proces in beslag kan nemen:

 1. Voorbereiding: De eerste en cruciale stap is het voorbereiden van het object. Dit omvat het reinigen, eventueel schuren, en het aanbrengen van een primer – specifiek een hechtprimer voor plastic onderdelen. Afhankelijk van de staat van het object kan deze stap enkele uren duren.

 2. Het Dippen: Het daadwerkelijke dippen is relatief snel; het onderdompelen van het object in de hydrodipfilm neemt slechts enkele minuten in beslag.

 3. Spoelen: Na het dippen moet het object grondig worden afgespoeld om alle slijmerige resten van de film te verwijderen. Dit is een snelle stap, die meestal niet veel tijd in beslag neemt.

 4. Drogen: Het object moet volledig droog zijn voordat de beschermende topcoat kan worden aangebracht. Dit kan variëren van een paar uur tot een nacht, afhankelijk van de gebruikte materialen en de omgevingsomstandigheden.

 5. Afwerking: Het aanbrengen van de topcoat, vaak meerdere lagen, en het laten drogen van elke laag duurt ook enige tijd. Dit is essentieel om een duurzame afwerking te garanderen.

 6. Uitharden: De laatste stap is het uitharden van de topcoat. Dit proces zorgt ervoor dat de afwerking zijn volledige sterkte bereikt en duurt meestal minstens 24 uur.

Totale Duur: Het gehele hydrodipproces kan variëren van één dag tot enkele dagen, afhankelijk van de specifieke eisen en de logistiek van de situatie.

WAAROM KIEZEN VOOR HYDRODIPPEN?

Hydrodippen is meer dan alleen een trend; het is de kunst van het transformeren. Hier zijn een paar redenen waarom je voor hydrodippen zou moeten kiezen:

 1. Unieke Personalisatie: Met een scala aan beschikbare designs, van opvallende tijgerprints tot strakke carbon looks, biedt hydrodippen onbeperkte mogelijkheden om je objecten te personaliseren.

 2. Duurzaamheid: Hydrodippen zorgt niet alleen voor een verbluffende look, maar ook voor een robuuste afwerking die bestand is tegen slijtage en de tand des tijds kan weerstaan.

 3. Veelzijdigheid: Van auto-onderdelen zoals remklauwen tot alledaagse objecten, hydrodippen is geschikt voor vrijwel elk oppervlak dat je kunt bedenken.

 4. Kosten-efficiënt: Vergeleken met andere custom paint jobs biedt hydrodippen een budgetvriendelijke manier om een hoogwaardige, professionele uitstraling te bereiken.

 5. Snelle Transformatie: In plaats van weken wachten op een traditionele spuitbeurt, kan hydrodippen in relatief korte tijd worden voltooid, waardoor je snel van je vernieuwde item kunt genieten.

Als je op zoek bent naar een manier om je items een onderscheidende look te geven, dan is hydrodippen dé keuze. Het combineert stijl, duurzaamheid en originaliteit in één revolutionair proces.

HOE GAAT HYDRODIPPEN IN ZIJN WERK?

Het hydrodippen bestaat uit een aantal verschillende stappen. Ik zal het kort uitleggen.

1. Voorbereiden – schuren en ontvetten. Eigenlijk dezelfde behandeling die je zou doen als je het object zou gaan spuiten.

2. Grondlaag aanbrengen – Om jouw object met print uniek te maken is het belangrijk een mooie kleur grondlak te kiezen. Zoals je op het filmpje kan zien.

3. De print film – Het patroon wordt geprint op speciale folie die op water kan worden gebruikt en zo om het object kan vormen zodat het hydrodippen kan beginnen.

4. Activator – Dit is een chemische stof die zorgt dat de folie en inkt vloeibaar wordt in het water en zich zo hecht en vormt aan het 3D object.

5. Hydrodippen – Als de activator zijn werk heeft gedaan en de folie gehydrateerd is dan kunnen we het object door de folie heen halen en zo de print aanbrengen.

6. Spoelen – Nadat het object voorzien is van de print blijft er een slijmerig residu achter wat er afgespoeld moet worden. Nadat dit gedaan is moet het object drogen.

7. Blanke lak – Dit is de laatste laag die een matte of glanzende afwerking geeft en gelijk het gedipte object beschermt.

nl_NL