HYDRODIPPEN

Wat is hydrodippen?

Hydrodippen (ook wel bekend als hydro dompelen, water printing of water dippen) is een uniek proces waarmee u afbeeldingen kunt aanbrengen op bijna elk 3D object. Het hydrodippen proces wordt al jaren gebruikt in onder andere de auto-industrie. Objecten zoals auto interieur lijsten, airsoft wapens, helmen, controllers, scooter / motor kappen en zelfs sneakers worden versierd met hydrofilms. Er zijn veel verschillende materialen waar de film op kan worden toegepast zoals plastiek, metaal, en hout. Hydrodippen kan dus vrijwel bijna op alle soorten materiaal.

Bijna alles kunnen we hydro dippen zolang er maar geen electronica in zit omdat het object wat we gaan dippen helemaal onder water gaat. Als je de electronica uit bijvoorbeeld een controller haalt dan heb je alleen de behuizing over en die kan natuurlijk wel gewoon onder water. Dus zolang het object tegen water kan kunnen wij het hydrodippen.

Hoe gaat hydrodippen in zijn werk?

Het hydrodippen bestaat uit een aantal verschillende stappen. Ik zal het kort uitleggen.

1. Voorbereiden – schuren en ontvetten. Eigenlijk dezelfde behandeling die je zou doen als je het object zou gaan spuiten.

2. Grondlaag aanbrengen – Om jouw object met print uniek te maken is het belangrijk een mooie kleur grondlak te kiezen. Zoals je op het filmpje kan zien.

3. De print film – Het patroon wordt geprint op speciale folie die op water kan worden gebruikt en zo om het object kan vormen zodat het hydrodippen kan beginnen.

4. Activator – Dit is een chemische stof die zorgt dat de folie en inkt vloeibaar wordt in het water en zich zo hecht en vormt aan het 3D object.

5. Hydrodippen – Als de activator zijn werk heeft gedaan en de folie gehydrateerd is dan kunnen we het object door de folie heen halen en zo de print aanbrengen.

6. Spoelen – Nadat het object voorzien is van de print blijft er een slijmerig residu achter wat er afgespoeld moet worden. Nadat dit gedaan is moet het object drogen.

7. Blanke lak – Dit is de laatste laag die een matte of glanzende afwerking geeft en gelijk het gedipte object beschermt.

Waarom kiezen voor hydrodippen?

Hydrodippen is meer dan alleen een trend; het is de kunst van het transformeren. Hier zijn een paar redenen waarom je voor hydrodippen zou moeten kiezen:

  1. Unieke Personalisatie: Met een scala aan beschikbare designs, van opvallende tijgerprints tot strakke carbon looks, biedt hydrodippen onbeperkte mogelijkheden om je objecten te personaliseren.

  2. Duurzaamheid: Hydrodippen zorgt niet alleen voor een verbluffende look, maar ook voor een robuuste afwerking die bestand is tegen slijtage en de tand des tijds kan weerstaan.

  3. Veelzijdigheid: Van auto-onderdelen zoals remklauwen tot alledaagse objecten, hydrodippen is geschikt voor vrijwel elk oppervlak dat je kunt bedenken.

  4. Kosten-efficiënt: Vergeleken met andere custom paint jobs biedt hydrodippen een budgetvriendelijke manier om een hoogwaardige, professionele uitstraling te bereiken.

  5. Snelle Transformatie: In plaats van weken wachten op een traditionele spuitbeurt, kan hydrodippen in relatief korte tijd worden voltooid, waardoor je snel van je vernieuwde item kunt genieten.

Als je op zoek bent naar een manier om je items een onderscheidende look te geven, dan is hydrodippen dé keuze. Het combineert stijl, duurzaamheid en originaliteit in één revolutionair proces.

nl_NL