info@wrapandgo.nl | 070 368 10 97 | WhatsApp ons!

Je auto wrappen? Verzekering en RDW regelen!

Je auto wrappen? Verzekering en RDW regelen!

Het overspuiten van je auto, en met name carwrappen, is steeds populairder in Nederland. Met carwrappen wordt je auto als het ware ingepakt met folie waardoor die een nieuwe kleur krijgt. Zo verander je je saaie auto makkelijk om tot een stoere mat-zwarte bolide of een leuk autotje met tijgerprint. Maar kan dat zomaar? En waar moet je op letten met je autoverzekering en RDW? Wij hebben het voor je uit gezocht!
 
Verplicht melden bij het RDW
 
De kleur van je auto staat geregistreerd op je kentekenbewijs. Als je de kleur verandert, ben je wettelijk verplicht dit bij de RDW te melden. Je kunt dit eenvoudig doorgeven via een online formulier op de website van de RDW. Ook als de carwrap tijdelijk is moet je de wijziging doorgeven.
Controleer de dekking van je autoverzekering
 
Als je auto alleen WA verzekerd is, hoef je niets te doen als je auto een nieuwe kleur krijgt. De kleur van je auto is namelijk niet van invloed op je premie of de acceptatie van je verzekering. Met een WA-verzekering ben je niet verzekerd voor schade aan je eigen auto. Maar als een ander voertuig jouw auto beschadigt, krijg je de carwrap of nieuwe lak natuurlijk wel vergoed via de autoverzekering van de tegenpartij.
Is je auto beperkt casco of volledig casco verzekerd? Dan valt ook schade aan je eigen auto onder de dekking. Afhankelijk van de methode en de kleur kan het verstandig zijn om de nieuwe kleur bij je verzekeraar te melden.
 
Overspuiten
 
Laat je je auto overspuiten? Voor gangbare, metallic kleuren geldt dat je gewoon verzekerd bent. Of je auto nu metallic zwart of zilvergrijs is, maakt voor de herstelkosten niet veel uit. Maar krijgt je auto een bijzondere kleur zoals mat blauw, wit parelmoer of two tone? Neem dan contact op met je autoverzekeraar om na te gaan of de lak meeverzekerd is. Als dat niet zo is kun je vaak je accessoires-dekking uitbreiden. Je betaalt dan wel meer premie.
 
Carwrapping
 
Als je schade aan je auto hebt moet de folie verwijderd worden om de auto te kunnen herstellen. Het verwijderen van folie en lijmresten en het aanbrengen van een nieuwe carwrap, kan behoorlijk in de kosten lopen. Neem daarom contact op met je autoverzekeraar om na te gaan of je carwrap meeverzekerd is met je accessoires. Als dat niet zo is, kun je vaak je accessoires-dekking tegen betaling uitbreiden.
 
Occassion kopen?
Als je een occasion koopt heeft de vorige eigenaar de auto misschien laten omkleuren. Ook dan is het belangrijk om de registratie bij het RDW en de dekking van je casco-verzekering te checken.
nl_NLDutch