KAN JE VELGEN LATEN WRAPPEN?

Jazeker kan je velgen wrappen! Alle velgen zijn te wrappen, maar het is niet aan te raden. Dit omdat het veel tijd en geld kost, en vaak is spuiten dan mooier en goedkoper. Waarom zou ik dan überhaupt voor wrappen kiezen? Hoor ik je denken… De voordelen van velgen wrappen ten opzichte van spuiten zijn onder andere; sneller klaar, goedkoper, niet alle kleuren zijn te spuiten en voor sommige misschien wel het belangrijkste: je kunt de velgen na het wrappen ook weer in de originele staat terug brengen. Simpelweg door de wrap te verwijderen als je de auto bijvoorbeeld verkoopt of weer inlevert bij de lease maatschappij.

Op zoek naar een auto wrap? Lees hier verder.

ZIJN ALLE VELGEN TE WRAPPEN?

Nee niet alle velgen zijn qua vorm te wrappen. Velgen waarbij dit wel mogelijk is hebben vaak 2 kleuren, de voorkant daarvan heeft een gepolijste voorkant. Het mooie daarvan is dat er een goeie scheiding in zit. De kopse kant van velgen zijn vlak en hebben een andere hoogte dan de rest van de velgen. Merken zoals bijvoorbeeld Mercedes, Porsche en Audi hebben dit soort velgen. Op de foto’s hier onder is een goed voorbeeld te zien van velgen die goed te wrappen zijn.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN VELGEN WRAPPEN?

  1. Als je je velgen laat wrappen dan kan dat gedaan worden in ongeveer 3 uurtjes, ze hoeven niet te drogen en er kan na het wrappen gelijk mee worden gereden.
  2. Goedkoper. In verhouding is het iets goedkoper dan velgen spuiten. Dat komt omdat we de velgen niet hoeven te demonteren om te wrappen.
    Bij spuiten moeten de velgen van de auto afgehaald worden, de banden naar beneden gedrukt, afgeplakt, geschuurd en dan gespoten worden. Er zit dus veel meer werk in dan bij velgen  wrappen.
  3. Velgen spuiten kan in heel veel kleuren maar niet in iedere kleur, zoals bijvoorbeeld chrome. Dat is weer wel mogelijk met velgen wrappen. Ook kan er bij het wrappen gekozen worden voor mooie prints zoals carbon of geborsteld staal.
  4. Bij velgen wrappen kan je de velgen weer in originele staat brengen door simpel weg de wrap van de velgen af te halen. Dit kan zonder schade en is heel makkelijk ook zelf te doen.

WAT KOST HET OM VELGEN TE WRAPPEN?

De kosten voor het wrappen van je velgen hangt een beetje af van de complexiteit van de velgen. Hieronder in de portfolio zie je dat de ene velg meer spaken heeft dan de andere en daardoor ook meer werk is me te wrappen. Maar de kosten liggen doorgaans tussen de 95,- en 145,- euro per velg. De prijs is dan incl. een standaard glanzende of matte folie. Special folie zoals Brushed Steel of Carbon bijvoorbeeld hebben een meerprijs 25%.

PORTFOLIO VELGEN WRAPPEN

VIDEO'S VELGEN WRAPPEN

nl_NL