Mag je een auto of scooter chrome wrappen?

Mag je een auto of scooter chrome wrappen?

Dit is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. Wij hebben het voor je uitgezocht want ons was het ook niet helemaal duidelijk en eigenlijk nog steeds niet. We hebben de RDW gebeld en deze vertelde ons dat we maar contact moesten opnemen met de Politie. Zo gezegd zo gedaan. We hebben gemaild naar vraaghetdepolitie@politie.nl met de vraag:

“Er is nogal verwarring over de wetgeving voor het wrappen van auto’s. Is het toegestaan om auto’s/scooters in chrome te wrappen? (spiegelfolie)

Dit is het antwoord wat we kregen van de Politie

“Die verwarring is er niet alleen bij jullie. Het is mij niet bekend of er ergens in de verkeerswetgeving staat dat je je auto niet reflecterend mag wrappen of spuiten. Ik kan mij wel voorstellen dat het gevaar of hinder kan opleveren voor overige weggebruikers vanwege de mate van lichtreflectie (zon of overige koplampen). Overige weggebruikers hinderen is wel strafbaar.

Je kan met deze vraag ook naar het RDW gaan. Als de kleur van een voertuig veranderd dan moet je dan ook melden bij het RDW. Zij zullen een voertuig wel of niet goedkeuren.”

Iets met een kastje en een muur… Al met al is het nog steeds niet duidelijk wat precies de regels zijn.

Vind jij dat chrome gevaarlijk is of vindt je het juist wel cool en valt het allemaal wel mee?

De kleur van je auto wijzigen kan je doen op de RDW site.

nl_NLDutch
Scroll naar top