Vetste project?! GOLF 7R Camouflage Carwrap

Vetste project?! GOLF 7R Camouflage Carwrap

Mensen vragen me wel is wat is nou het vetste project dat je ooit heb gedaan. Ik hoef daar sinds deze week niet meer overna te denken. Nu denk je vast aan een Lamborghini, Ferrari of Bentley maar het is eigenlijk een hele andere (prijs)-klasse.. Tuurlijk waren de Bentley en Ferrari met BALR. design gaaf om aan te werken.
Maar wat nou echt vet was om te doen was het wrappen van een Golf 7R in camo design. De klant had al een kleine schets gemaakt van hoe hij het voor zich zag, en aan de hand daarvan zijn we het ontwerp gaan uitwerken met behulp van Ivo Dijs. Na een paar keer heen en weer sparren was daar het uiteindelijke ontwerp.
Maar toen begon de uitdaging pas. Niet zo zeer het wrappen van de auto opzich maar het aanbrengen van de camo vlakken en deze ook door te laten lopen aan de binnenkant van de deuren en sponningen. Wat normaal al een uitdaging is, gingen we nu een stapje veder. Een witte auto is sowieso al lastig om te wrappen omdat je de originele kleur er overal door heen ziet. Dus je moet zorgen dat alles goed en netjes gewrapt is zodat je geen wit meer ziet.

Als je eraan begint kan je niet wachten tot je aan het echte camo design kan gaan plakken, want dan begint de auto vorm te krijgen. Omdat we de deuren ook demonteren is het heel lastig de camo vlakken door te laten lopen aan de binnenkant deuren en sponningen.

Na een hoop denken en meten komen we ergens. Doormiddel van Knifeless Tape kunnen we de lijnen leggen waardoor we de vlakken kunnen snijden. Knifeless Tape hoor ik je denken? Dit is een tape met een snijdraad erin die we onder de folie plakken en zodoende dan door de folie heen kunnen snijden waardoor we niet op de auto hoeven te snijden met een mes en dus alle risico’s van krassen kunnen vermijden.

Om het geheel af te maken hebben we de dakkoffer ook meegewrapt in camo style.

Op de foto 1 en 2 hieronder zie je heel goed dat het patroon doorloopt van buiten naar binnen.

Qua folie hebben we gebruik gemaakt van 3M Matte Pine Green Metallic en voor de vlakken 3M Matte Deep Black en 3M Gloss Black. Juist de combi van glanzend en mat geeft een heel gaaf effect.

Niet de duurste auto waar we aan hebben gewerkt, maar wel de auto waar we het meest trots op zijn!

nl_NLDutch
Scroll naar top