PIANO WRAPPEN

KAN IK MIJN PIANO LATEN WRAPPEN?

Ja, je kunt je piano zeker laten wrappen! Piano wrappen geeft het een nieuwe, gepersonaliseerde look die perfect past bij je interieur of persoonlijke stijl. Met een breed scala aan kleuren en afwerkingen, zoals glanzend, mat, metallic en hout, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het proces omvat grondige reiniging en nauwkeurige toepassing door ervaren wrappers om een naadloze, professionele uitstraling te garanderen. Bovendien biedt het piano wrappen extra bescherming tegen krassen en vlekken, en kan de wrap eenvoudig worden verwijderd als je in de toekomst van stijl wilt veranderen. Zo blijft je piano er altijd prachtig uitzien.

WAAROM ZOU IK MIJN PIANO LATEN WRAPPEN?

uitstraling wil geven of de esthetiek wil aanpassen. Dit proces transformeert niet alleen het uiterlijk van je instrument, maar biedt ook bescherming en is volledig omkeerbaar.

Voordelen van piano wrappen:

 • Aanpassing aan persoonlijke stijl: Kies uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen, zoals mat, glanzend, metallic, hout- of carbonlook.
 • Bescherming: De wrap beschermt de originele lak van de piano tegen krassen, zonlicht en andere externe factoren die de levensduur kunnen verkorten.
 • Kosteneffectieve renovatie: Een ideale manier om een oudere piano een frisse en moderne uitstraling te geven zonder de hoge kosten van een traditionele restauratie.
 • Omkeerbaarheid: Wil je terugkeren naar de originele look of een nieuwe stijl proberen? De folie kan eenvoudig worden verwijderd zonder resten of schade aan de onderliggende lak.
 • Flexibiliteit voor evenementen: Perfect voor tijdelijke aanpassingen, zoals speciale optredens, evenementen of seizoensgebonden thema’s.

Door te kiezen voor piano wrappen, combineer je dus visuele aantrekkingskracht met praktische voordelen, waardoor het een verstandige keuze is voor zowel esthetische als functionele vernieuwing van je piano.

WAT KOST EEN PIANO WRAPPEN?

De kosten van het wrappen van een piano variëren doorgaans tussen de €1000 en €2000. Deze prijsrange is vooral afhankelijk van de complexiteit van het model van de piano. Een piano met veel sierdelen, zoals de op de foto getoonde glanzend witte piano, vereist meer tijd en precisie om te wrappen. Dit komt omdat elk sierdeel apart moet worden behandeld, wat het proces arbeidsintensiever maakt.

Aan de andere kant zijn er ook piano’s met veel vlakke delen. Deze modellen zijn over het algemeen sneller en eenvoudiger te wrappen, wat de kosten kan drukken. Voor een specifiek voorbeeld, de eerder genoemde glanzend witte piano met veel sierdelen, waren de kosten voor het wrappen €1250. Dit geeft een indicatie van de kosten voor een meer complex model.

De uiteindelijke prijs wordt dus beïnvloed door de details en specificaties van jouw piano. Elk project is uniek, en we raden je aan om een specifieke offerte aan te vragen voor een nauwkeurige prijsbepaling.

HOE LANG DUURT EEN PIANO WRAPPEN?

Als ervaren wrappers weten we dat de tijd die nodig is om een piano te wrappen afhangt van de grootte van de piano en de complexiteit van het model. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 • Eenvoudige piano’s: Voor piano’s met voornamelijk vlakke oppervlakken kunnen we het wrapproces meestal binnen één dag voltooien.
 • Complexere modellen: Voor piano’s met veel sierdelen of ingewikkelde vormen kan het proces twee tot drie dagen duren, omdat we elk detail zorgvuldig moeten behandelen.

De tijd kan ook afhangen van de aard van de folie die wordt gebruikt en de specifieke voorbereidingen die nodig zijn. Als je geïnteresseerd bent in het laten wrappen van je piano, staan we klaar om een gedetailleerde schatting te geven, afgestemd op jouw piano en de gewenste stijl.

PIANO WRAPPEN, DE STAPPEN UITGELEGD

De 5 stappen voor een perfecte metamorfose van jouw piano:

 1. Kleur bepalen: Je start met het kiezen van de kleur voor het wrappen van je piano. We nodigen je uit om bij ons langs te komen, waar je door onze kleurstalen kunt bladeren om de perfecte kleur te selecteren.

 2. Delen demonteren: Zodra de kleur is gekozen, komen we bij jou thuis om de piano te wrappen. We demonteren de onderdelen die nodig zijn voor een vlekkeloze afwerking, zoals de klep of een bovendeel, afhankelijk van de structuur van de piano.

 3. Schoonmaken: Voordat we beginnen met het wrappen, maken we de piano grondig schoon en ontvetten we deze. Omdat piano’s veel stof kunnen verzamelen, is dit een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de folie goed hecht.

 4. Wrappen: Nu begint het eigenlijke wrappen. We brengen de folie zorgvuldig aan op alle zichtbare delen van de piano, waardoor de transformatie echt vorm krijgt.

 5. Opleveren: Zodra de piano is gewrapt, inspecteren we samen het resultaat om ervoor te zorgen dat alles naar wens is. De vernieuwde piano zal een prachtige aanvulling zijn op je interieur. En natuurlijk, als je wilt, kun je ons trakteren op een muzikaal optreden met je nieuw gewrapte piano!

Deze stappen garanderen een professionele aanpak en een hoogwaardige afwerking, zodat je jarenlang van je prachtig gewrapte piano kunt genieten.

WELKE KLEUREN ZIJN ER ALLEMAAL MOGELIJK?

Voor het wrappen van een piano zijn in principe alle kleuren mogelijk. Dit biedt je de vrijheid om je piano volledig aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren of interieur. Hier zijn enkele opties:

 1. Volledige kleurbereik: Je kunt kiezen uit een uitgebreid palet van kleuren, van neutrale tinten zoals zwart, wit en grijs tot meer levendige kleuren zoals rood, blauw, en groen.

 2. Metallic en matte afwerkingen: Naast standaard glanzende afwerkingen zijn er ook metallic opties die een subtiele glinstering bieden, en matte afwerkingen voor een modern, non-reflecterend oppervlak.

 3. Speciale texturen en effecten: Voor een unieke uitstraling zijn er speciale texturen zoals carbon fiber, houtnerf, en zelfs leerachtige finishes beschikbaar.

 4. Aangepaste ontwerpen: Als je iets echt unieks wilt, kunnen we aangepaste prints of patronen creëren die specifiek zijn ontworpen naar jouw wensen.

Met zoveel opties kun je jouw piano transformeren tot een kunstwerk dat perfect past bij jouw stijl en ruimte. Dit proces stelt ons in staat om een persoonlijke touch toe te voegen aan je muziekinstrument, waardoor het niet alleen een muzikaal, maar ook een visueel middelpunt van je ruimte wordt.

HOE ZIET DAT WRAPPEN ER DAN UIT? NOU ZO!

DE 'BEFORE AND AFTER' SLIDER

Before After
nl_NL