info@wrapandgo.nl | 070 368 10 97 | WhatsApp ons!

RAMEN TINTEN / BLINDEREN

MOGELIJKHEDEN RAMEN BLINDEREN

Als je meer privacy, veiligheid, uitstraling en/of inbraakwering wilt, dan is ramen tinten perfect voor jou. Het ramen tinten wordt door ons professioneel en deskundig uitgevoerd. Door onze jarenlange ervaring stelt dat ons in staat om kwaliteit op maat te leveren.

De ramen worden getint met een hoogwaardige A-kwaliteit folies. Dit garandeert een originele uitstraling en extra lange levensduur, hierdoor kunnen wij levenslange garantie geven op zowel de montage als op de folie. Één van de goede eigenschappen van hoge kwaliteit auto raamfolie is dat er geen verkleuring op treedt door de zon. 

Wist je dat we niet alleen autoramen kunnen blinderen maar ook de ramen van je kantoor of woning. Ook allemaal met hun eigen eigenschappen zoals warmtewerend, inbraakvertragend, privacy verhogend of soms zelfs spiegelend.

WELKE TINT MOET IK KIEZEN VOOR MIJN RAMEN?

In verband met de wettelijke bepalingen kiezen de meeste klanten voor het autoruiten blinderen vanaf de B stijl (achter de voorstoelen). Maar ook de voorportier ramen kunnen wij voor je tinten in de gewenste tint.

In onze shop kunnen wij de verschillende soorten tinten folie vanuit voorraad met je bespreken. Dit geldt zowel voor de standaard tint folies, de extra UV werende folies voor mensen met zonne-allergie en de extra dikke inbraakwerende folies.

De te kiezen tint hangt af van je wensen en natuurlijk wat je mooi vind. Wil je functioneel zonwerend of wil je een stoerdere look, of een combinatie van beide. Hier onder zie je de verschillende tinten die leverbaar zijn. Zo zijn er ook hele lichte tintfolie’s maar die wel veel warmte tegenhouden, dit zijn folies met metaaldeeltjes erin die echt de warmte tegenhouden. De mogelijkheden zijn eindeloos, dit kunnen we je allemaal laten zien en voelen in onze shop.

Ramen tinten
Ramen tinten

MET WELKE MERKEN WERKEN JULLIE?

Wij werken met 3 verschillende merken, Xpel, Johnson Window Films en Madico, allemaal A-kwaliteit merken. Stuk voor stuk merken waar we al jaren mee werken en die zich ook bewezen hebben. Wij werken met verschillende merken omdat de klant hier naar vraagt en omdat we zo alle mogelijkheden kunnen aanbieden die er in de markt beschikbaar zijn. Of dit nou je autoramen zijn of de ramen bij je thuis. In onze showroom kan je alle verschillende folies zien.

xpel-logo

WAT KOST AUTO RAMEN TINTEN?

Ramen tinten prijzen

3 Ramen Hatchback | € 269,-

5 Ramen Hatchback | € 289,-

Ramen tinten coupé

3 Ramen Coupé | € 289,-

Ramen tinten coupé

5 Ramen Sedan | € 299,-

Ramen blinderen

5 Ramen Station / SUV | € 325,-

ramen blinderen station

7 Ramen Station / SUV | € 350,-

Hieronder heb je de keuze uit 6 verschillende type auto’s. De prijs is de exacte prijs incl standaard tintfolie. 

Driehoekruit voordeur: 35,-
Voorportier + driehoekruit: 90,-
Voorportier: 65,-
Voorruit:​ 200,-
Achterportier: 65,-
Achterportier + driehoekruit: 95,-
Zijruit vast <50cm: 60,-
Zijruit vast >50cm (bijv. dubbele cabine): 75,-
Achterruit station, hatchback of 2x deur: 140,-
Achterruit sedan of coupe: 175,-

De donkerste tint (5%) heeft een meerprijs van 5% op de bovenstaande bedragen. Andere tinten zijn inbegrepen.

WAAROM MIJN AUTO RAMEN BLINDEREN?

UITSTRALING
Veel mensen vinden een auto niks anders dan een vervoersmiddel en gebruiken het enkel om van A naar B te gaan.
Jij wilt uniek en anders zijn. Geblindeerde autoruiten geven je auto een stijlvolle en chique uitstraling. Bovendien kan je met een ‘zakelijke’ auto ook wat sportiever overkomen.

VEILIGHEID BIJ ONGEVALLEN
De veiligheidsfolie voor auto’s is dikker dan normale raamfolie, en geeft daarom meer bescherming. Bijvoorbeeld bij rondvliegend glas bij ongevallen, en maakt het moeilijker om de ruiten bij inbraak van buitenaf in te slaan. Folie is dan ook zeker een aanrader voor mensen met een ingebouwd navigatiesysteem.

VERMINDERT SCHITTERING
Schittering van de zon, of koplampen in het donker kunnen je verblinden wanneer je onderweg bent. Het installeren van raamfolie op je zij- en achterramen kunnen deze risico’s verminderen.

INBRAAKWEREND
Denk eens aan inbrekers die je auto als prooi zien. Zodra je de juist keuze maakt voor de folie, kunnen inbrekers en mensen van buiten moeilijk tot niet naar binnen kijken. Daarnaast houdt de raamfolie het glas bij elkaar zodra het glas wordt ingegooid of ingeslagen. De inbreker zal hierdoor veel meer tijd nodig hebben waardoor je auto al gauw geen doelwit meer zal zijn.

BESCHERMING VAN INTERIEUR
Door zonnestralen kan het interieur van je auto zeer heet worden. Uiteindelijk zullen er verkleuringen ontstaan, goede glasfolie kan dit voorkomen. Door de UV-reducerende werking van de speciale glasfolie kan de oppervlakte temperatuur verminderd worden tot wel 16 °C en verbleekt je interieur en andere spullen in je auto minder snel. Omdat je auto koeler zal zijn met geblindeerde autoruiten zal je ook minder je airco gebruiken, dit zal leiden tot een besparing van brandstof.

WARMTE EN UV VERMINDERING
Naast dat UV licht slecht is voor het interieur van je voertuig, word je bij lange ritten blootgesteld aan een grote dosissen Uv-A en Uv-B stralingen. De letters A en B staan voor de Uv index, Uv B is het gevaarlijkste en kan zorgen dat je huid rood kleurt, verbrandt en in de ergste gevallen kan je zelfs huidkanker krijgen. Uv A heeft dezelfde effecten als Uv B maar dan in mindere mate. 

Mensen zijn erg gevoelig voor dergelijke stralingen, vooral baby’s en jonge kinderen moeten hier goed voor beschermd worden. Goede raamfolie kan jou, je baby en/of jonge kinderen goed beschermen. Het vermindert 99 procent van de schadelijke UV-stralen (A & B). Je beschermt jezelf en je kinderen tegen huidkanker en gaat het verouderingsproces van de huid tegen.

WETGEVING RAMEN BLINDEREN

Wilt u op de voorruit van uw auto een folie of coating plakken? Wordt er daardoor minder licht doorgelaten? Dat is in Nederland verboden. Als het voertuig wordt toegelaten op de weg, moet de voorruit minimaal 75% lichtdoorlatend zijn. De lichtdoorlatendheid van de zijruiten aan de voorkant moet minimaal 70% zijn. Voor alle duidelijkheid: 100% is volledige lichtdoorlatendheid. De achterruit mag wel zijn voorzien van een folie of coating. Het voertuig moet dan wel een rechter-buitenspiegel hebben. Al deze regels staan in de Europese richtlijn 92/22/EEG.

Controles
De politie controleert auto’s met donker getinte ruiten. Daarvoor hebben zij een apparaat dat de lichtdoorlatendheid van autoruiten meet: de tintman (zie de tekst in het blauw blok).

Wanneer krijgt de overtreder een proces-verbaal? Als:

  • de lichtdoorlatendheid van de voorruit en/of
  • de lichtdoorlatendheid naast de bestuurder aanwezige zijruiten
  • minder is dan 55%. Ook kan het kentekenbewijs worden ingevorderd. De eigenaar heeft dan vier weken de tijd te zorgen dat het voertuig weer aan de eisen voldoet.

Dit staat in de Regeling Voertuigen.

Lichtdoorlatendheid meten
Ziet de politie dat de voorruit van een auto is geblindeerd of te weinig licht doorlaat? Of de voorste zijruiten? Dan wordt de tintman ingezet. De tintman is een meter die vaststelt hoeveel licht door een raam gaat. Hiermee kan de politie snel en eenvoudig vaststellen of de lichtdoorlatendheid van autoruiten voldoende is.

Voorruit en zijruiten
De lichtdoorlatendheid van de voorruit en van de voorste zijruiten moeten minimaal 55% zijn.
De achterruit mag wel zijn voorzien van een folie of coating. Het voertuig moet dan wel een rechter-buitenspiegel hebben.

Meetcellen
Aan twee zijden van de ruit plaatst de politie een meetcel. Deze cellen zien elkaar door de ruit heen. Zij meten hoeveel licht de ruit doorlaat.
Het blijkt dat bijna alle autoruiten in de fabriek al een coating hebben gekregen. Hierdoor is de lichtdoorlatendheid zo’n 75%. Het is daarom niet verstandig om nog een folie aan te brengen. De lichtdoorlatendheid vermindert hierdoor nog meer. Het is dan al snel lager dan de toegelaten 55%. De tintman is een gecertificeerd meetmiddel en is specifiek bedoeld voor het meten van lichtdoorlatendheid.

Voor meer info kijk op www.tintandgo.nl

nl_NLDutch