WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN WRAP FOLIE EN PPF FOLIE?

Wanneer je op zoek bent naar manieren om je auto te beschermen of te restylen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Twee van de meest populaire opties zijn wrap folie en paint protection film (PPF) folie. Hoewel beide soorten folies vergelijkbare voordelen bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen. In dit blog zullen we deze verschillen uitleggen en de voor- en nadelen van elk type folie bespreken.

WAT IS WRAP FOLIE?

Wrap folie, ook bekend als car wrapping folie, is een dunne, flexibele zelfklevende vinyl folie die wordt gebruikt om het uiterlijk van je auto te veranderen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afwerkingen, zoals glanzend, mat, satijn of metallic. Wrap folie wordt aangebracht over de originele lak van de auto en kan worden gebruikt om de kleur te veranderen, graphics of patronen toe te voegen, of om de auto een unieke uitstraling te geven. Wrap folie is eveneens als de PPF folie ook een tijdelijke oplossing en kan worden verwijderd zonder schade aan de originele lak te veroorzaken.

WAT IS PPF FOLIE?

Paint protection film (PPF) folie, ook bekend als anti steenslag folie, is een transparante film die wordt gebruikt om de originele lak van de auto te beschermen tegen weersinvloeden, krassen, steenslag, en andere vormen van schade. PPF folie is gemaakt van thermoplastisch urethaan en is zeer duurzaam en bestand tegen impact. Het wordt aangebracht over de originele lak van de auto en creeert een onzichtbare laag die de lak beschermt tegen beschadigingen. PPF folie is ook gemakkelijk te onderhouden en kan jarenlang meegaan. Vaak wordt ook nog een keramische coating aangebracht om de auto ook nog is makkelijker schoon te houden.

DE VERSCHILLEN TUSSEN WRAP FOLIE EN PPF FOLIE

Hoewel beide soorten folies vergelijkbare voordelen bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen wrap folie en PPF folie. Hieronder staan enkele belangrijke verschillen:

 1. Doel: Wrap folie wordt gebruikt bij het auto wrappen om het uiterlijk van je auto te veranderen., terwijl PPF folie wordt gebruikt om de originele lak van de auto te beschermen tegen beschadiging.

 2. Materiaal: Wrap folie is gemaakt van vinyl, terwijl PPF folie is gemaakt van thermoplastisch urethaan.

 3. Kleur: Wrap folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, terwijl PPF folie transparant is en de originele lak niet verandert.

 4. Duurzaamheid: Wrap folie is dunner en minder duurzaam dan PPF folie, en kan beschadigen bij blootstelling aan krassen of scherpe objecten. PPF folie is zeer duurzaam en bestand tegen lichte schades en kan de originele lak van de auto jarenlang beschermen.

DE VOOR EN NADELEN VAN WRAP FOLIE EN PPF FOLIE

VOORDELEN VAN WRAP FOLIE

 1. Een unieke uitstraling: Wrap folie biedt een breed scala aan kleuren, afwerkingen en patronen, waardoor je de auto een unieke uitstraling kunt geven die niet mogelijk is met de originele lak.

 2. Tijdelijk: Wrap folie is een tijdelijke oplossing en kan worden verwijderd zonder schade aan de originele lak te veroorzaken.

 3. Bescherming tegen kleine beschadigingen: Wrap folie kan helpen bij het voorkomen van kleine krassen, vlekken en schaafplekken op de originele lak van de auto.

 4. Kostenbesparend: Auto wrappen is over het algemeen goedkoper dan hem opnieuw te laten spuiten.

NADELEN VAN WRAP FOLIE

 1. Minder duurzaam: Wrap folie is dunner en minder duurzaam dan PPF folie en kan beschadigen bij blootstelling aan krassen of scherpe objecten.

 2. Niet zo effectief als bescherming: Wrap folie kan bescherming bieden tegen kleine beschadigingen, maar biedt niet de uitgebreide bescherming die PPF folie biedt.

VOORDELEN VAN PPF FOLIE

 1. Bescherming tegen schade: PPF folie biedt een uitstekende bescherming tegen krassen, steenslag, insecten en andere vormen van beschadiging van de originele lak van uw auto.

 2. Langdurige bescherming: PPF folie kan de originele lak van uw auto jarenlang beschermen.

 3. Onderhoudsvriendelijk: PPF folie is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gereinigd met gewone autoshampoo.

 4. De zwarte en carbon PPF folies zijn high gloss en mooier als normale wrap folie.

NADELEN VAN PPF FOLIE

 1. Niet zo veelzijdig: De PPF folie is maar verkrijgbaar in een paar varianten, zoals standaard transparant, met een matte finish zodat je originele lak een matte afwerking krijgt, hoogglans zwart en carbon. Dus heel veel kleur keuze is er niet maar daar is de folie ook eigenlijk niet voor bedoelt.

 2. Kosten: PPF folie is duurder dan wrap folie en is duurder om te installeren.

CONCLUSIE

In het algemeen bieden zowel wrap folie als PPF folie voordelen voor je auto, afhankelijk van je specifieke behoeften. Als je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing om je auto een unieke uitstraling te geven, is wrap folie een goede optie. Als  je echter op zoek bent naar uitgebreide bescherming tegen beschadiging van de originele lak van je auto, is PPF folie de beste optie. Het is altijd aan te raden om professioneel advies te vragen voordat u een beslissing neemt over welke folie het beste is voor uw auto. Dus mocht je vragen hebben neem gerust contact met ons op.

nl_NLDutch