VEEL GESTELDE VRAGEN (FAQ)

 • Als ik een dubbel uitlaatsysteem (duplex) heb, moet ik dan 2 speakers installeren ?
  Nee. Dat is zeker niet nodig omdat de Maxhaust  niets te maken heeft met het uitlaatsysteem. Het geluid wordt onder het voertuig verdeeld, zodat u niet kunt horen of het geluid van links of rechts komt.
 • Beschadigd de carwrap folie de lak van mijn auto?
  In tegenstelling zelfs, het beschermt de lak juist tegen alle vuil van buitenaf zoals bijvoorbeeld vogelpoep, teer en boomsappen. Het beschermt zelfs tegen lichte beschadigingen door bijvoorbeeld een winkelwagentje of anderzin stoten.
 • Doen jullie alleen carwrapping?
  Nee we doen meer dan alleen carwrapping.
  De volgende werkzaamheden kan je door ons laten uitvoeren:
  * Ramen tinten
  * Velgen en remklauwen spuiten
  * Leveren van velgen en uitlaatsystemen
  * Monteren van bodykits
  * Inbouw van multimedia systemen en dashcams.
 • Doen jullie ook aan Plastidippen?
  Nee wij Plastidippen niet. Uit eigen ervaring weten wij dat dit niet de kwaliteit geeft waar wij naar streven.
 • Geven jullie garantie op het wrappen/folie?
  Ja wij geven 3 jaar garantie op het loslaten van de folie. Op de folie zelf zit de standaard fabrieksgarantie van de fabrikant.
 • Hoe krasgevoelig is folie?
  De folie beschermt de lak eronder maar is verder net zo krasgevoelig als een lak en deze dient ook zo te worden onderhouden.
 • Hoe lang blijft de wrap folie mooi?
  De folie gaat gemiddeld 5 tot 7 jaar mee. Factoren zoals het overdekt stallen van de auto en goed onderhoud spelen hier uiteraard een grote rol bij. Ook verkopen wij speciale onderhoudsmiddelen die de wrap in goede condititie houden.
 • Hoe lang neemt het wrappen van mijn auto in beslag?
  Wij hebben je auto gemiddeld 2 a 3 dagen nodig voor het wrappen van de buitenzijde. Wrappen we de binnenzijde (deuren en sponningen) ook mee dan komen er 2 dagen bij.
   
  Het is belangrijk de auto altijd nog een nacht te laten staan zodat de folie de optimale kleefkracht kan bereiken onder de juiste temperatuur.
 • Hoor ik het geluid in het voertuig?
  Jazeker. Afhankelijk van het geselecteerde profiel zijn de “OUT-SOUND” -speaker ook binnen hoorbaar. De MOTOR speaker is alleen te horen aan de voorkant van het voertuig. In het interieur valt dit nauwelijks op.
 • Ik heb een lease auto, kan ik dan ook een Maxhaust laten installeren en wat als ik de auto terug inlever bij de lease maatschappij?
  Het systeem kan eenvoudig worden aangebracht maar ook verwijderd. Bij demontage in het interieur worden de gaten afgedicht met een gesloten rubberen doorvoertule. In zeldzame gevallen kan het gebeuren dat het tapijtinzetstuk moet worden vervangen. De kosten mogen niet meer bedragen dan 100, – Euro. Tot nu toe hebben we geen slechte ervaringen gehad met de lease-aangifte.
 • Ik heb eigen folie, plakken jullie daar ook mee?
  Nee wij plakken niet met eigen aangeleverde folie. Wij gebruiken alleen hoogwaardige folie van merken zoals 3M en Avery. Vaak hebben mensen (goedkope) folie besteld van dermate slechte kwaliteit dat wij onze naam daar niet aan willen hangen.
 • Ik heb krassen op mijn auto/motor, zijn deze niet meer te zien na het wrappen?
  Ja en nee. Lichte krassen waar je niet met je nagel achter blijft hangen zullen niet meer zichtbaar zijn. De wat diepere krassen zul je helaas toch door de folie heen zien. Uiteraard kunnen wij eerst de krassen repareren alvorens te wrappen.
 • Ik heb rubberen raamlijsten, kunnen deze gewrapt worden?
  Nee rubberen raamlijsten kunnen niet gewrapt worden. De folie hecht niet op deze "zachte" ondergrond. Folie hecht alleen op gespoten delen of bijvoorbeeld op chrome delen.
  Folie hecht bijvoorbeeld ook niet ongespoten kunststof delen die je veel ziet op een auto.
 • Ik heb schade, moet nu de hele wrap opnieuw?
  Is alleen de folie beschadigd en niet de lak eronder dan kunnen we simpelweg alleen de folie vervangen. Is de schade erger dus ook de lak beschadigd dan moeten we eerst de schade herstellen en dan opnieuw wrappen. Dit is per deel mogelijk.
 • Ik wil mijn koplampen/achterlichten laten tinten, is dit toegestaan?
  Nee het is niet toegestaan om folie aan te brengen op verlichting zowel voor als achter. Maar mits dit goed en netjes is gedaan en niet te donker zal de APK keurmeester dit 9 van de 10 toch goedkeuren omdat er niet te zien is dat het een folie betreft.
   
  Echter, willen wij benadrukken dat het laten tinten van je koplampen/achterlichten op eigen risico is.
 • Ik wil zelf gaan wrappen, verkopen jullie ook folie en wrap benodigdheden los?
  Jazeker, je kunt bij ons alle benodigdheden zoals folie. rakels en mesjes kopen.
 • Is alles aan een auto te wrappen?
  Ongespoten kunststof delen zoals sommige stootlijsten, spiegels en bumpers zijn niet te wrappen. Alleen gladde delen zoals de lak en bijvoorbeeld chrome raamlijsten.
 • Is er een extra aan/uit schakelaar?
  We bieden geen extra knop of schakelaar. Zeker omdat je gewoon de bestaande originele voertuigknoppen en de app kan gebruiken! De voordelen zijn duidelijk. Wie wil er nu extra kabels leggen en gaten in de fittingen boren, .Je kan natuurlijk altijd de voeding naar onze modules onderbreken via een schakelaar en zo het systeem in- en uitschakelen. Maar zeer onnodig.
 • Is er kans op krassen door het snijden van de folie met een mes?
  Dit is zo goed als uitgesloten. Wij snijden niet met een mes op de auto. Als het snijden op de auto nodig is dan gebruiken we daar een speciale snijtape voor. Knifeless Tape genaamd. De tape plaatsen we onder de folie en in deze tape zit een snijdraad die we zo door de folie heen trekken waardoor we een hele strakke snijlijn hebben.
 • Is het systeem zichtbaar als het geïnstalleerd is?
  Nee ! Het originele uiterlijk van de auto is bewaard gebleven. Van buitenaf is het systeem niet zichtbaar. Als het in de kofferbak is geïnstalleerd, ziet u maximaal de openingen van onderen. Zijn de speakers onder de auto gemonteerd kun je deze alleen zien als je onder de auto gaat liggen.
 • Is het verwijderen van de wrap gratis?
  Nee, dit is niet inclusief. Het verwijderen van de wrap kost gemiddeld tussen de 300 en 500 euro. Dit is afhankelijk van de grootte van de auto en hoelang de folie er al op zit. Het verwijderen van de wrap kost gemiddeld 1 tot 1,5 dag tijd.
 • Is mogelijk het Maxhaust Systeem zelf installeren?
  De installatie is niet moeilijk voor iemand met ervaring. De aanwezigheid van het juiste gereedschap is dan wel een vereiste. Bij montage onder het voertuig is laswerk wel noodzakelijk. Dit moet altijd door een specialist worden gedaan.
 • Kan de auto op locatie gewrapt worden?
  Voor particulieren wrappen wij uitsluitend in onze eigen werkplaats. Voor dealer bedrijven kunnen wij een uitzondering maken en de auto in een schone, stofvrije en goed verlichte ruimte wrappen.
 • Kan ik bij jullie pinnen?
  Ja je kan bij ons pinnen.
 • Kan ik het systeem bedienen via mijn voertuigprofielen of via andere knoppen?
  Ja. De voorkeursvariant kan worden ingesteld via de smartphone-app. Afhankelijk van uw merk en type voertuig is het ook mogelijk om de rijprofielen te besturen, zoals het “Drive Select” (Comfort, Auto, Dynamic) voor Audi of het “Agility” -profiel voor Mercedes. Bovendien zijn sleutels zoals ESP of cruise control ook mogelijk.
 • Kan ik het systeem ook uitschakelen?
  Ja. Dit kan op 2 manieren,(afhankelijk van het voertuig) of via de originele voertuigknoppen of via de app.
 • Kan ik met mijn gewrapte auto door de wasstraat?
  De folieproducenten raden het af om door een wasstraat te rijden. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat je met je gewrapte auto gerust door een wasstraat kunt rijden voor een passend programma. Bij voorkeur een redelijk moderne wasstraat met zachte borstels, i.pv. een oudere wasstraat met hardere borstels. Echter willen wij je erop attenderen dat het gebruik van de wasstraat volledig op eigen risico is.
   
  Vlekken zoals vogelpoep, boomschors en teer dienen zo snel mogelijk verwijderd te worden om het intrekken van de vlekken in de folie te voorkomen. Wij verkopen speciale schoonmaakmiddelen die je in de auto kunt bewaren om de vlekken direct te verwijderen. Wij raden aan de carwrap te onderhouden met de producten van Meguiars. Deze zijn alle bij ons in de winkel en webshop (www.teslastuff.nl) verkrijgbaar.
 • Kunnen er storingen optreden na installatie van het systeem?
  Nee. Wij adviseren wel om het systeem door gespecialiseerd bedrijf te laten installeren. Ons systeem leest alleen gegevens van het voertuig. Het schrijft geen gegevens naar het voertuig. Fouten zijn dus uitgesloten.
 • Mag ik mijn auto van kleur veranderen?
  Ja, dit mag. Dit moet wel aangegeven worden bij de RDW. Dit is gratis en kan eenvoudig via deze link: https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-kentekenbewijs/bij-wijzigingen/kleur-van-uw-auto-aanpassen
 • Moet er een codering plaatsvinden in het voertuig na montage van het systeem?
  Nee. Het systeem is direct na installatie klaar voor gebruik. Het hoeft niet te worden gecodeerd.
 • Snijden jullie op de lak?
  Nee, wij gebruiken een speciale snijtape waarmee we gegarandeerd geen schade aan de lak kunnen veroorzaken.
 • Verloopt mijn garantie op het voertuig door de installatie van een Maxhaust systeem?
  Nee, de wettelijke garantie op het voertuig vervalt niet door de installatie van een Maxhaust systeem.  Accessoires hebben alleen invloed op de garantie van de verkoper als de accessoires aantoonbaar kunnen worden geïdentificeerd als de reden voor het defect.  De garantie gaat dan over naar de fabrikant van het accessoire, dat wil zeggen dat hij aansprakelijk is voor eventuele schade aan het voertuig.
 • Waar bestaat de Maxhaust Soundsystem set uit?
  Het Maxhaust Active Sound System simuleert een grootvolume motor (V6 / V8) via externe luidsprekers en geeft uw voertuig een speciale geluidskarakteristiek die niet kan worden bereikt met een standaard uitlaatsysteem.
  Een luidspreker geschikt voor installatie binnen en buiten.
  Ons geluidssysteem kan worden uitgebreid tot maximaal 4 speakers.De Speaker heeft een omtrek van ongeveer 64 cm en een hoogte van 16 cm. De diameter van de buis is 6 cm, indien nodig plaatwerk en laswerkzaamheden.In een complete set is alles inbegrepen, wat u nodig heeft voor uw voertuig. Het systeem is uit te breiden met eventuele motorspeakers.
  Inhoud complete set:
  1 x actuator (luidspreker “Out-Sound”) 2 x roestvrijstalen strips 1 x flens 1 x Bluetooth-soundbooster incl. App-bediening 1 x adapterkabel voor Maxhaust sound-module 1 x externe sound-module 1 x voertuigkabelset 1 x stroomverdeler 100A 1 x stroomomleider 200A 1 x stroomverdeler 300A 1 x tak 400A 2 x CAN-BUS-connector 4 x zelfborende schroeven 1 x elleboog met klem 1 x rubberen doorvoertule
  Opmerking:
  Voor het gebruik van een derde en / of vierde luidspreker (“Out Sound” of “Motor”) is een extra adapterkabel voor luidsprekers 3 +4 vereist.
 • Waarom kan ik mijn auto bij een ander carwrap bedrijf voor veel minder laten wrappen?
  Alles heeft te maken met het gebruikte materiaal en de werkwijze. Wij demonteren alles zodat we de folie overal netjes kunnen wegwerken en snijden dus niet zomaar de folie ergens langs af. Een perfecte afwerking kost tijd en dit is erg belangrijk voor de levensduur van je wrap. Een goed aangebracht carwrap gaat minimaal 5 tot 7 jaar mee. Wij geven dan ook 3 jaar garantie op de montage van de folie.
 • Wat is de levensduur van de wrap folie?
  De gemiddelde levensduur bedraagt ongeveer 5 jaar. Maar kan ook oplopen tot 7 of 8 jaar, mits goed onderhouden.
 • Wat is stage 4?
  Stage 4 is de naam van onze nieuwste externe geluidsmodule. Het grootste voordeel van deze module is dat deze meerdere instelbare geluidsfuncties heeft. Hiermee komen eigenlijk de eerdere modules te vervallen alhoewel die nog wel leverbaar zijn.
 • Wat kost het Maxhaust systeem?
  Je krijgt dan het Maxhaust Kit Stage 4 systeem en deze kost 1335,- incl btw.
  De inbouw kosten zijn 350,- incl btw.
 • Wat zijn de verschillen tussen een wax en een keramische coating?
  Het grootste verschil is dat de Wax Guard een lak verzegeling is op basis van een Wax. Een verzegeling op basis van Wax is nooit blijvend en zal uiteindelijk verdwijnen. Een coating blijft in principe voor altijd op een auto zitten tenzij die eraf wordt gepolijst. Een coating loopt wel terug net zoals de wax. Alleen is een coating goed te boosten en weer snel terug te krijgen naar hoe het eerst was. Daarnaast geeft een coating een vele malen diepere glans in de lak en geeft het een veel gladder en water afstotender resultaat.
 • Welke kleuren zijn er mogelijk?
  Zo goed als iedere kleur is beschikbaar. In onze werkplaats hebben we kleurstalen liggen die je vrijblijvend kan komen bekijken.
 • Welke tinten zijn toegestaan op mijn autoramen?
  Folies en coatings die het doorlaten van licht te sterk verminderen mag u niet aanbrengen op de autoruiten. De voorruit en de zijruiten mogen geen beschadigingen of verkleuringen hebben. Ook mogen er geen onnodige voorwerpen op het raam zitten die het zicht van de bestuurder belemmeren. Dit geldt ook voor de achterruit als de auto geen rechter buitenspiegel heeft.
  Lichtdoorlatendheid autoruiten
  De voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten moeten minimaal 55% van het licht doorlaten. De achter zijruiten en de achterruit mogen een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft.
  Boete bij te lage lichtdoorlatendheid autoruiten
  De politie gebruikt tijdens controles een apparaat dat de hoeveelheid licht die de autoruit doorlaat meet. Is de gemeten lichtdoorlatendheid te laag, dan:
  * kunt u een boete krijgen;
  * kan de politie uw kentekenbewijs deel I (A) invorderen. U mag dan niet meer in uw auto rijden.
  De voertuig gebonden verplichtingen blijven wel gewoon bestaan. Bijvoorbeeld de motorrijtuigenbelasting, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) en de Algemene Periodieke Keuring (APK). Als u uw voertuig laat schorsen, hoeft u niet meer te voldoen aan deze verplichtingen.
  Kentekenbewijs terugkrijgen
  Nadat u de autoruiten in orde heeft gemaakt, kunt u de auto voor een keuring aanbieden op een door de politie aangegeven manier. Voldoen de autoruiten bij de keuring aan de eisen, dan krijgt u uw kentekenbewijs terug. U mag dan de weg weer op met uw auto.
  Donkere autoruiten verkeersonveilig
  Donkerder getinte autoruiten zijn niet veilig omdat ze het zicht van de bestuurder beperken. Bij regenachtig en donker weer kunnen te sterk getinte ruiten tot gevaarlijke situaties leiden.
  Bron: Rijksoverheid
 • Worden er delen op mijn auto gedemonteerd?
  Ja, wij demonteren onder andere de spiegels, handgrepen, raamlijsten en voorbumper. Wij doen dit om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Naar onze mening kan een perfecte carwrap niet zonder demontage.
 • Wrappen jullie alleen auto's?
  Nee zeker niet. We wrappen zo goed als alles met een gladde ondergrond. Boten, scooters, keukens, speakers, deuren, balie's. Heb je vragen of iets gewrapt kan worden mail ons dan info@wrapandgo.nl
 • Wrappen jullie bij auto's ook de binnenkant van de deuren en sponningen?
  Ja dat is zeker mogelijk. We kunnen alles zo wrappen dat de originele kleur "nergens" meer te zien is. Standaard wrappen wij de buitenzijde en de binnenzijde tot de eerste rand, zodat er in ieder geval nergens meer van buitenaf de originele lak kleur meer te zien is.
 • Zijn alle kleuren even duur?
  De kleuren carbon, brushes, chrome, flip, colormatch en printfolies zijn duurder.
 • Zijn er verschillende geluiden? Zo ja,wat is het verschil?
  De Maxhaust Sound-module heeft verschillende vooraf geïnstalleerde geluiden maar we ontwikkelen voortdurend nieuwe geluiden. We bieden deze vervolgens gratis aan via de app.
 • nl_NLDutch
  Scroll naar top