info@wrapandgo.nl | 070 368 10 97 | WhatsApp ons!

Wat is carwrappen nou eigenlijk?

Wat is carwrappen nou eigenlijk?

We hebben het hier niet over de Oosterse wrap gevuld met kip of garnalen natuurlijk. 🙂 
 
Wrappen is het aanbrengen van een laag folie over de lak van een wagen. Deze folies bestaan in verschillende effen kleuren in glanzend, matte of metallic afwerking. Daarnaast zijn er folies met een voelbare structuur zoasl carbon, brushed steel of leatherlook ook zijn er witte vinyls waar op geprint kan worden zoals je vaak op bedrijfswagens ziet. 
 
De meeste wraps worden geplaatst om een andere kleur aan de wagen te geven. Vooral matte kleuren zijn momenteel erg in trek. Bij het herspuiten van een wagen, zeker in een opvallende kleur, is het achteraf steeds hopen dat men een koper vindt met dezelfde smaak. Een wrap kan gemakkelijk zonder schade verwijderd worden zodat de wagen terug in zijn originele staat en koetswerkkleur is. Bij auto’s die compleet zijn overgespoten denkt men ook vaak dat er schade aan de auto is geweest. 
 
Gewrapte matte kleuren zijn veel gemakkelijker te onderhouden, daar de folie minder de neiging heeft om glanzend te worden. Daar de wagen niet afgeschuurd en gedemonteerd dient te worden, is de kostprijs van een wrap ook lager dan een volledige spuitbeurt. 
 
Ook vormt de wrap een extra beschermlaag over de onderliggende laklaag. Dit houdt in dat je lak beschermd wordt tegen UV, lichte krassen en lichte steenslag. Hoe beter de staat van je lak, hoe mooier de wrap. Oneffenheden kunnen immers niet weggewerkt worden. 

Voordelen van carwrappen op een rijtje. 

 
1. Goede bescherming van de lak 
 
2. Goedkoper dan de auto spuiten 
 
3. Lak verkleurt niet 
 
4. Makkelijk te vervangen/verwijderen. Laat bij het verwijderen van de folie geen residu achter (bij het verwijderen is de lak eronder weer als nieuw!) 
 
5. Ruime keuze in kleuren. 
 
6. Eenvoudig te voorzien van belettering 
 
7. Sneller klaar dan overspuiten

Keywords: carwrapping, carwrappen, carwrap, autowrap, autowrappen, autowrapping, wat is auto wrappen

nl_NLDutch